Hvis der blev udskrevet en konkurrence om at finde Danmarks smukkeste dagstur, ville denne tur rundt om Lillebælt være mit bud.
For jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at der findes en anden rute, der ville være bedre end den MC-tur, som jeg lige har kørt.
Kriterierne for at vinde konkurrencen skulle selvfølgelig være dem, som alle vi motorcyklister værdsætter så højt: Skønne udsigter, snoede vejforløb og afvekslende landskaber. Og måske også et par færge-hop ind imellem.
Så har man ingredienserne til at få det største smil frem hos alle os motorcyklister.
Og tro mig – denne tur ryddede bare bordet i alle kategorier. Så jeg vil sent glemme den solskinsdag, hvor jeg kørte over Den Gamle Lillebæltsbro og startede turen ned langs den fynske vestkyst.
Den fede fynske idyl
Sig mig, helt ærligt – hvad er det lige, der sker dernede på Sydfyn?
Det er jo som om, at man bevæger sig rundt i en dansk version af paradis. Pusse-nusse huse, pusse-nusse landskaber og pusse-nusse veje.
Alting på Sydfyn udstråler idyl, fred og frodighed.
Bindingsværkshuse med stokroser afløses til tider af flotte herregårde. Lillebælts bølger i horisonten flexer strobelys i solskinnet, og blomstermarkerne sender duftbomber ind bag dit visir. Frugtplantagerne bugner, og man forventer næsten at se Adam og Eva stå splitternøgne mellem stammerne og gumle på et modent Ingrid Marie æble.
Ser du – dét er bare fed fynsk idyl. Og jeg er så vild med det. Jeg elsker Fyn.
Du skal dog vide, at Sydfyn praktisk talt er én stor zone med fartbegrænsning på enten 60 eller 70 km/t. Men slap bare af. Find dit cruiser-gen frem og lad dig opsluge af nuet.
På Fyn handler en motorcykeltur om noget helt andet end hastighed. Og hvis du ikke allerede har kørt på den frugtbare ø og prøvet den følelse, så giver en MC tur rundt om Lillebælt dig en god anledning til at få det testet.
Jeg kørte på de allermindste veje, og tog mig god tid. Stoppede bare op når jeg havde lyst. Nød livet og det fynske landskab.
Danmarks smukkeste dagstur havde uden tvivl fået en kickstart, for det sørgede den fynske idyl for. Så eftertrykkeligt, endda.
Færgetur til Synner-Jylland
Den fynske halvø kaldet Horne danner rammen om et legendarisk trafikalt knudepunkt. Nemlig færgeruten mellem Bøjden og Fynshav.
Jeg ankom til færgelejet en god times tid før den næste afgang, og efter at have betalt de 150 kr. en enkeltbillet kostede, var der således dømt ventetid. Det kan nu også være ret så fornøjeligt. Tyskere der skændtes, og pensionister der ikke kunne tolke de opstillede info-boards, prægede underholdningen denne lørdag.
Færgen var uden tvivl et velbevaret levn fra tidligere tider. Ja, faktisk følte jeg mig hensat til de hedengangne Storebæltsfærger, og især det dyre cafeteria, de uhumske toiletter samt de umiskendelige vibrationer fra dieselmaskinerne, bragte minderne frem.
Vel ankommet til Als, styrede jeg straks min Yamaha XT1200 Super Ténéré ind i Nørreskoven. Turen på det lange grusvejsstykke gennem den flotte og afvekslende skov var helt fantastisk, og jeg var forundret over, at jeg praktisk talt ikke mødte andre på min vej.
Jeg kørte mod nord og var super glad for gensynet med Als. Jeg har tidligere udgivet en turbeskrivelse om en dejlig tur til øen, og den oplevelse kan du læse mere om her.
Den lille færgehavn Hardeshøj dumpede pludselig ud af det bakkede alsiske landskab, og det var således tid til turens anden overfart. Store sejlbåde vuggede majestætisk på sundet rundt om færgen, og selv de sejeste solbriller kunne ikke skjule den fantastiske udsigt.
Danmarks smukkeste dagstur peakede ubetinget, da jeg således stod på færgedækket og nærmede mig Jyllands kyst syd for Aabenraa.
Slalom langs den østjyske kystlinje
Den ene pragtvilla efter den anden lå drysset ud på sydsiden af Aabenraa Fjord, og de velhavende ejere summede stille rundt i deres besiddelser. Anderledes åbent og jordnært føltes det i bymidten.
For der mødte jeg vel 200 motorcyklister, der på vidt forskellige maskiner var på vej gennem byen i sydgående retning. Det var skønt at fornemme fællesskabet, og der blev ikke skortet på MC-hilsener hen over midterstriben.
Lillebælts blå bølger var endnu engang centrum for begivenhederne, da jeg passerede Genner Strand på min vej. Det strålende solskinsvejr havde lokket mange mennesker til vandet, og der var både dryppende softice og høje hvin fra de badende børn.
Jeg nøjedes med at betragte løjerne på behørig afstand, og jeg lod i stedet Yamaha’en få noget frisk luft på den videre vej nordpå. Hejlsminde Strand gav turens sidste kig til bikinier og speedos, og kort tid efter gik det stejlt opad til Skamlingsbanken.
Oppe på den store bakke var der en fantastisk udsigt ud over den nordlige del af Lillebælt, og dermed var rundturen fuldendt. En af årets sidste sommerdage havde leveret på alle parametre, og jeg gav mig selv en god lang pause på det flotte udsigtspunkt.
Det havde været den skønneste tur med Fyn, Als og til sidst Jyllands østkyst som faste holdepunkter. Og da jeg stod der og skuede ud over det flotte landskab, var jeg slet ikke i tvivl:
En MC tur rundt om Lillebælt må ubetinget være Danmarks smukkeste dagstur.
Prøv selv.
PS: Hvis du vil med i W MOTO klanen, er det blot at indtaste din email herunder eller følge med via Facebook. Du finder siden her.